خودروکار بررسی کرد
سرنوشت صنعت خودرو جهانی در سال 2021 به کجا می رسد؟
سال 2020 میلادی سال نه چندان خوبی برای همه صنایع از جمله صنعت خودرو در سراسر جهان بود چرا که ویروس کرونا چرخ صنعت خودرو را پنچر کرد و حتی در برهه ای از زمان بسیاری از کارخانه های خودروسازی جهان با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند و حال با آغاز سال 2021 و با آغاز تست واکسن کرونا در بسیاری از کشورها، این امید وجود دارد که سال جدید سال بهتری برای صنعت خودرو باشد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، با شیوع پاندمی کرونا در سراسر دنیا، سهام بسیاری از شرکت های خودروسازی از ابتدای سال 2020 با افت زیادی مواجه شدند هرچند که برخی از غول های خودروساز شرایط متفاوتی را تجربه کردند و در این مدت با رشد پرشتاب سهام و وضعیت خود بی توجه به شرایط جهان، کار خود را پیش بردند اما تعداد زیادی از شرکت های خودروساز از این ویروس صدمه دیدند.
این محدودیت ها به اندازه ای گریبان شرکتهای بزرگ خودروسازی را گرفت که آنها را ناگزیر به مدیریت منابع مالی خود کرد اما مدیران ارشد شرکت های خودروساز همواره تلاش کردند تا با طراحی و عرضه محصولات جدید و بروزسانی محصولات قدیمی از مسیر خود فاصله نگرفته و همچنان به دنبال کسب سهم بیشتری از بازار باشند. بر این اساس برخی از برندها طبق روال هر ساله اقدام به رونمایی محصولات جدید خود برای عرضه در سال 2021 در ماه های پایانی سال 2020 کردند.
در این میان پیش بینی ها از رشد اقتصادی جهان از نیمه های سال 2021 حکایت دارد و در این میان هرچند بررسی ها نشان می دهد که برخی از صنایع مانند نفت به آسانی به وضعیت قبل از کرونا بازنمی گردند، اما پیش بینی شده که برخی از صنایع بزرگ نسبت به بازسازی خود اقدام کنند که این امکان وجود دارد که صنعت خودرو نیز در ردیف این صنایع قرار گیرد.
ظهور اتومبیل های برقی و هیبریدی باعث شده تا صنعت خودرو در آستانه تحول جدی قرار گیرد و و بزرگترین مصرف کنندگان این قبیل خودروها احتمالا در چین و اتحادیه اروپا باشند بنابراین پیش بینی می شود، رشد تقاضا به حدی برسد که یک سوم از کل تقاضای این دو بازار تا پایان سال ۲۰۲۱ به خودروسازان الکتریکی و هیبریدی اختصاص یابد.
از سوی دیگر اتحادیه اروپا بودجه ۷۵۰ میلیارد یورویی را برای حمایت از حمل و نقل سبز آماده کرده و با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا احتمالا این روند را تسریع خواهد شد.
بنابراین سال ۲۰۲۱ را باید سال جهش سریع جهان در تولید خودروهای الکتریکی و هیبریدی و رشد سهم بازار آنها از ۱۱ درصد به ۱۷درصد کل بازار جهان دانست . این موضوع به اندازه ای جدی است که کل زنجیره تامین صنعت خودروسازی احتمالا در معرض تغییر قرار خواهد گرفت. بنابراین پیش بینی می شود صنعت خودرو سال جدید میلادی دوباره به رونق و رشد مثبت گذشته برگشته و به گفته گروه اقتصادی آکسفورد در فصل چهارم ۲۰۲۲ رشدی ورای ۷درصد را تجربه خواهد کرد.
این بازگشت سریع عمدتا ناشی از رشد شدید تولید و مصرف خودروهای برقی است که جغرافیای خودروسازی در جهان را دگرگون خواهد کرد. از این منظر سازندگان قطعات در ژاپن و آلمان فشار بسیار بالایی را به نسبت رقبا تحمل خواهند کرد که این موضوع جریانی تازه از سود را برای بازیگرانی نوپدید ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/